Эксперты НАТО проведут семинар для украинских военных

28.05.2002, 11:02

В ходе визита группы экспертов командования НАТО на Атлантике в Севастополе для украинских военных моряков будет проведен трехдневный семинар. (укр.)

24-30 травня у Севастополі триває візит групи експертів командування НАТО на Атлантиці (ACLANT), який відбувається в рамках Індивідуальної програми співробітництва України та НАТО на 2002 рік.

У перші дні візиту експерти Альянсу зустрілися з Головнокомандувачем ВМС Збройних Сил України адміралом Михайлом Єжелем та керівним складом Головного командування і Головного штабу Військово-Морських Сил ЗС України.

Але основною метою візиту є проведення семінару "Аспекти реформування та розвитку національних збройних сил. Співробітництво Україна-НАТО в рамках програми "Партнерство заради миру", в якому беруть участь офіцери управлінь Головного командування та Головного штабу ВМС України, а також командири військових частин та з'єднань.

Протягом трьох днів семінару представники командування Альянсу знайомлять українських військових зі станом співробітництва України і НАТО в рамках програми "Партнерство заради миру", а також виступають з лекціями, в яких будуть розглянуті питання реформування національних збройних сил, створення робочого плану співробітництва, планування навчань. Велику увагу в ході семінару буде приділено організації процесу планування та оцінки сил (PFP Planning and Review Process) та співробітництва Україна-НАТО в цій галузі. Заплановано також проведення групової вправи "Відпрацювання перспективного плану співробітництва ВМС України з НАТО на 2003-2004 роки".

PFP Planning and Review Process декілька років тому було започатковано як окремий вид діяльності в рамках програми "Партнерство заради миру". Метою процесу є прагнення до прозорості у військовому плануванні, а також розвиток оперативної та технічної сумісності ЗС країн-партнерів з ЗС країн НАТО.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також