Опыт украинских миротворцев изучают норвежские военные

24.05.2002, 11:14

Норвежские военные специалисты изучают опыт организации подготовки украинских миротворческих контингентов на Яворивском полигоне. (укр.)

20 травня до Львову з робочим візитом прибула делегація Міністерства оборони Королівства Норвегії на чолі з підполковником Егілем Ліем.

Мета візиту - ознайомлення з досвідом українських колег у підготовці військовослужбовців для виконання миротворчих місій.

Норвезькі фахівці відбули до 232-го загальновійськового полігону (ЗВП) Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (м. Яворів). Під час роботи вони знайомляться з принципами комплектування миротворчих підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, системою підготовки офіцерів, штабів та підрозділів для виконання миротворчих завдань, а також оглядають навчально-матеріальну базу 232-го ЗВП (військове стрільбище, танкову директрису, тактичне поле, поле для підготовки миротворчих підрозділів) та відвідають практичні зайняття в полі 1-го окремого спеціального батальйону.

З українського боку делегацію очолює начальник Центру "Партнерство заради миру" Західного оперативного командування СВ ЗС України підполковник Олександр Макарчук.

Візит триватиме до 24 травня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також