Представители Румынии, Словакии, Венгрии и Украины принимают участие в учениях "Тиса-2002"

14.05.2002, 10:17

Основные принципы формирования и функционирования многонационального инженерного батальона "Тиса" будут определяться во время совместного учения "Тиса-2002". (укр.)

13-17 травня у м. Виноградів (Закарпатська область) триває спільне штабне дослідницьке навчання "Тиса-2002" багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса".

В навчаннях беруть участь 20 представників країн-засновниць цього багатонаціонального інженерного підрозділу - Румунії, Словаччини, Угорщини та України. Зокрема, від української сторони - начальник інженерного управління Західного оперативного командування полковник Віктор Голіцин, від Румунії - заступник командира батальйону "Тиса" підполковник Октавія Буланчьа, від Угорщини - інженер-підполковник Дьорк Дьеркі. В якості спостерігача від Республіки Польща - начальник відділу озброєння та обладнання інженерних військ Сухопутних військ Збройних Сил Республіки Польща полковник Збігнев Вежбіцкі.

Керівником навчання призначено командувача 38-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенанта Миколу Цицюрського.

Передбачається, що в ході навчань визначатимуться і досліджуватимуться основні засади формування та функціонування багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса", створення якого має на меті оперативне реагування військових сусідніх держав на загрози повеней, а також кваліфіковану, високопрофесійну боротьбу із наслідками стихійних лих, що постійно загрожують країнам Карпатського регіону. Також учасники дослідницького навчання стануть свідками практичних дій особового складу і техніки інженерних підрозділів української частини батальйону на найбільш небезпечних та загрозливих ділянках річки Тиса.

Очікується, що у ході навчань буде остаточно розроблено, узгоджено і підписано Технічну Угоду, яка має визначити всі аспекти життєдіяльності багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також