Для поездки в Россию понадобится загранпаспорт

01.06.2002, 11:26

На этой неделе в Киеве прошли украино-российские консультации между департаментами консульских служб Министерства иностранных дел Украины и Российской Федерации. (укр.)

У ході консультацій були обговорені питання подальшого розвитку договірно-правової бази двосторонніх консульських відносин. Було домовлено про необхідність укладення угоди про приймання та передачу осіб на державному кордоні (реадмісію), а також щодо можливості укладення угоди стосовно спрощеного порядку набуття та припинення громадянства громадянами України, які постійно проживають в Російській Федерації, та громадянами Російської Федерації, які постійно проживають в Україні.

Під час консультацій обговорювалися також питання врегулювання порядку взаємних поїздок громадян України та Російської Федерації у частині, що стосується скорочення переліку документів, на підставі яких на цей час здійснюються такі поїздки. Передбачається, що у майбутньому поїздки громадян обох держав здійснюватимуться на підставі закордонних паспортів. Точна дата введення такого порядку буде визначена шляхом додаткових переговорів.

За ініціативою української сторони були обговорені питання спрощення формальностей перетину кордону для громадян України і Російської Федерації та реєстрації громадян України і Російської Федерації на територіях обох держав на засадах взаємності. Російській делегації були передані конкретні пропозиції з зазначених питань.

Торкнулися делегації й питань виконання положень двосторонньої Консульської конвенції у частині захисту прав фізичних та юридичних осіб України і Російської Федерації. Було домовлено детально обговорити зазначену проблематику на наступних консультаціях з консульських питань у другій половині поточного року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також