В Киеве подписаны два украино-турецких соглашения

13.06.2002, 10:44

11 июня Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко провел переговоры с руководителем внешнеполитического ведомства Турции Исмаилом Джемом, который находился в Киеве с однодневным визитом. (укр.)

Учасники зустрічі узгодили ряд двосторонніх політичних заходів на найближчу перспективу, головним з яких має стати україно-турецький самміт.

Було обговорено питання торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва, розширення гуманітарних контактів та співпраці в галузі туризму.

Ісмаїл Джем відзначив, що в Анкарі вітають наміри України вивести відносини з НАТО на якісно новий рівень. "Туреччина готова надати Україні всебічного сприяння у будівництві нових відносин з Альянсом, заснованих на принципах плану дій щодо набуття членства", - підкреслив турецький Міністр.

У контексті майбутнього розширення Євросоюзу Анатолій Зленко запросив Туреччину взяти участь в міжнародній конференції, присвяченій проблематиці взаємин Україна-ЄС, яка відбудеться влітку наступного року в Києві.

Турецький Міністр висловився за якнайшвидше приєднання України до СОТ. У зв'язку з цим сторони домовились прискорити остаточне узгодження та підписання відповідного двостороннього протоколу.

Після завершення переговорів Анатолій Зленко та Ісмаїл Джем підписали Угоду про співробітництво в галузі фізичної культури і спорту та Угоду (шляхом обміну нотами) про взаємне працевлаштування членів сімей співробітників дипломатичних та консульських представництв.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також