В Национальной академии обороны Украины очередной выпуск

20.06.2002, 11:24

Сегодня, 20 июня, в Национальной академии обороны Украины состоится очередной выпуск генералов и офицеров, которые закончили учебу на факультете подготовки специалистов оперативно-стратегического уровня. (укр.)

Очікується, що в урочистостях братимуть участь Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, Міністр оборони генерал армії України Володимир Шкідченко, члени Колегії військового відомства, представники законодавчої та виконавчої влади, громадських організацій.

Серед понад 70 випускників цього факультету два закінчили навчання із золотою медаллю, один з яких - генерал-майор Сергій Бессараб отримає з рук Надзвичайного та Повноважного Посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії перехідний почесний меч від королеви Єлизавети ІІ.

Випускники факультету підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня НАОУ проходять службу у Генеральному штабі Збройних Сил, Головних управліннях Міністерства оборони, Міністерстві внутрішніх справ, Державному Комітеті у справах охорони державного кордону України, Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, штабах видів збройних сил.

Наступного дня, 21 червня, відбудуться урочистості з нагоди чергового випуску слухачів військових інститутів і факультетів підготовки фахівців оперативно-тактичного рівня. Цього дня в строю випускників стоятимуть майже 700 офіцерів, 6 з яких закінчили навчання із золотою медаллю, ще 30 - з дипломом з відзнакою.

Майже 70% командних посад в об'єднаннях, з'єднаннях, частинах обіймають випускники саме факультету підготовки фахівців оперативно-тактичного рівня НАОУ.

Національна академія оборони України, яку очолює доктор технічних наук генерал-лейтенант Володимир Толубко, є провідним вищим військовим навчальним закладом нашої держави. До її складу входять 2 інститути, 5 факультетів, а також курси підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів і вищі академічні курси з підвищення кваліфікації спеціалістів центральних, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань національної безпеки й оборони держави.

Навчання слухачів здійснює висококваліфікований професорсько-викладацький склад. Зокрема, 79 докторів наук і професорів, 418 кандидатів наук і доцентів. У стінах Академії були захищені 17 докторських та понад 232 кандидатських дисертацій, діють 15 авторських наукових шкіл.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також