Госзаказ на военных специалистов выполнен

25.06.2002, 15:16

В конце прошлой недели в высших военных учебных заведениях Министерства обороны Украины состоялся очередной выпуск. (укр.)

Як повідомили прес-службі Міністерства оборони України в Головному управлінні кадрової політики військового відомства, державне замовлення щодо підготовки військових фахівців за усім спектром спеціальностей і спеціалізацій виконано в повному обсязі.

У цьому році загін випускників системи військової освіти склав понад 5700 чоловік. Перше офіцерське звання і призначення на первинні посади отримали 4300 випускників, вищий оперативно-стратегічний рівень підготовки по закінченню Національної академії оборони України та кваліфікацію "магістр військового управління" отримали більше 70 генералів і офіцерів. Понад 1000 офіцерів здобули оперативно-тактичний рівень підготовки, ще майже 300 офіцерів закінчили навчання в ад'юнктурах та докторантурах.

Значна кількість випускників проходитиме службу на посадах командирів підрозділів, частин і з'єднань, обійматиме інженерні посади у різних ланках служб, які всебічно забезпечують бойову підготовку військ, певна частина вперше вийде на кафедри перед аудиторією в якості викладачів або розпочне наукову діяльність.

В останні роки значно активізувалася робота щодо підготовки військових ліцеїстів до вступу у ВВНЗ Міністерства оборони України. Зміст підготовки юнаків у військових ліцеях та ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою постійно удосконалюється і забезпечує умови отримання ними загальної середньої освіти у поєднанні з військово спрямованим навчанням. Все це дозволяє якісно вирішувати завдання з комплектування ВВНЗ абітурієнтами, які спроможні засвоїти програму підготовки офіцерських кадрів. Зокрема, у цьому році Київський військовий ліцей імені Івана Богуна та ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою підготували для вступу до ВВНЗ Міністерства оборони майже 1400 ліцеїстів.

Серед випускників вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України є військові фахівці, яких було підготовлено на замовлення інших міністерств і відомств нашої держави, зокрема, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій, Державного комітету у справах охорони Державного кордону України, Національного космічного агентства України, Генеральної прокуратури України тощо.

Високий рівень освіти та навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України викликає великий інтерес у інших держав щодо підготовки своїх військових фахівців в Україні. Зокрема, на сьогодні пройшли повний курс навчання та закінчили короткотермінові курси 220 військовослужбовців з Азербайджану, Грузії, В'єтнаму, Китаю, Литви, Угорщини, Ірану, Єгипту, Пакистану. Ще 138 іноземних військових завершать навчання до кінця 2002 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також