ПЕРВАЯ ГРУППА ИНСПЕКТОРОВ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКОЙ ОТРАСЛИ ЗАВЕРШИЛА ОБУЧЕНИЕ

07.06.2002, 11:48

10 июня в Представительстве Европейской комиссии в Украине будут вручены дипломы будущим инспекторам фармацевтической отрасли, которые окончили курсы по стандартам GMP/GDP. (укр.)

Запровадження стандартів GMP (Належна виробнича практика) і GDP (Належна практика дистрибуції) є нині одним із приіоритетів фармацевтичної галузі в Україні. Це дозволить поліпшити якість фармацевтичної продукції, збільшити її експорт, а також надасть можливість Україні брати участь у міжнародних тендерах, які проводять донорські організації в рамках проектів з охорони здоров'я. За оцінками спеціалістів, перехід вітчизняної фармацевтичної промисловості на стандарти GMP/GDP може тривати 5-8 років і коштівати $100-$250 мільйонів.

Однією із вимог цих стандартів є постійне навчання фахівців. Підготовка інспекторів з GMP/GDP розпочалася за підтримки Європейського союзу. З жовтня 2001 до червня 2002 експертами проекту ТАСIC "Заснування національної фармацевтичної інспекції" були організовані і проведені шість навчальних курсів з GMP/GDP. Групи студентів складалися із 16 чоловік - 12 майбутніх інспекторів та 4 майбутніх викладачів. Були здійснені також навчальні інспекції українських підприємств та оптових компаній для поліпшення практичних навичок. Планом навчання для майбутніх інспекторів та викладачів GMP/GDP, а також урядовців, що займаються питаннями фармацевтичної галузі, було передбачене і навчальне відрядження до трьох закладів з регулювання лікарських засобів в Західній Європі.
По материалам пресс-релиза ТACIC.

Читайте також