Украина и США продолжают диалог

24.06.2002, 13:43

Сегодня, 24 июня, в Вашингтоне открывается очередное заседание украино-американского Комитета по вопросам внешней политики. (укр.)

Засідання відбудеться 24-27 червня під співголовуванням Заступника державного секретаря МЗС України Володимира Єльченка та Другого заступника державного секретаря США Стівена Пайфера.

Зазначений Комітет є одним з основних консультативних механізмів україно-американських двосторонніх відносин, функціонування якого покликане сприяти пошуку взаємоприйнятних рішень з найбільш актуальних питань міждержавних взаємин та міжнародної політики.

В рамках україно-американського Комітету з питань зовнішньої політики свої засідання також проведуть двосторонні робочі групи з нерозповсюдження та експортного контролю, а також з правоохоронних питань.

Крім того, 27 червня у Вашингтоні відбудеться зустріч на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств України, Польщі та США, під час якої обговорюватимуться питання поглиблення тристоронньої україно-американсько-польської співпраці в контексті створення нової структури європейської безпеки, реалізації євроінтеграційних намірів нашої держави, в тому числі інтеграції з НАТО та вступу до ЄС, активізації транскордонного співробітництва тощо.

Перебування у Вашингтоні представницької делегації, до складу якої увійдуть представники Адміністрації Президента України, Ради національної безпеки та оборони, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Державної служби експортного контролю та інших відомств буде також використане для проведення окремих зустрічей в Раді національної безпеки, Державному департаменті, Конгресі та інших державних установах Сполучених Штатів.

На думку української сторони, зазначений формат засідання Комітету з питань зовнішньої політики сприятиме глибокому та всесторонньому обговоренню перспектив двосторонньої співпраці в контексті глобальної безпеки, поглиблення широкомасштабної взаємодії у реалізації програм демократичних і ринкових реформ та європейської інтеграції України, активізації співробітництва в економічній сфері та у сфері подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ядерного роззброєння, експортного контролю та нерозповсюдження, боротьби з торгівлею людьми, незаконним обігом наркотиків тощо.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також