Вопросы экономического сотрудничества обсуждаются на заседании украино-югославской комиссии

07.06.2002, 10:56

5-7 июня в Киеве проходит заседание межправительственной украино-югославской комиссии по вопросам торгово-экономического и научно-технического сотрудничества.

Українську частину Комісії очолює Віце-прем'єр-міністр України Леонід Козаченко, югославську - Союзний Віце-прем'єр-міністр СРЮ, Міністр зовнішньоекономічних зв'язків цієї країни Миролюб Лабус.

Програмою перебування югославської делегації передбачаються зустрічі М. Лабуса з Президентом України Л. Кучмою, Прем'єр-міністром України А. Кінахом, Міністром економіки та з питань європейської інтеграції О. Шлапаком та Міністром транспорту Г. Кирпою.

Засідання Комісії має створити необхідні передумови для активізації україно-югославських відносин у відповідних сферах у контексті двосторонніх домовленостей, яких було досягнуто в ході офіційних візитів на вищому рівні у 2001-2002 роках та першого засідання цього міжурядового органу в березні 2001 року у Белграді, так само як і стимулювати співробітництво підприємницьких структур двох країн, сприяти конкретному вирішенню проблем, які перешкоджають взаємовигідній співпраці.

Очікується також обмін думками щодо економічної ситуації та основних складових сучасної економічної політики України та СРЮ, розгляд стану та перспектив розвитку двосторонніх економічних відносин, зокрема в таких галузях, як будівництво, енергетика, сільське господарство, транспорт, зв'язок, туризм, наука і техніка, підприємницька сфера, обговорення конкретних заходів з метою лібералізації взаємної торгівлі, а також питань розвитку двосторонньої договірно-правової бази. Окрему увагу планується приділити комплексу питань, пов'язаних з нормалізацією судноплавства на Дунаї.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також