Законопроект "О зерне и рынке зерна в Украине" готов к третьему чтению

01.07.2002, 14:41

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений на заседании 2 июля планирует обсудить законопроект "О зерне и рынке зерна в Украине", который подготовлен для рассмотрения в третьем чтении. (укр.)

Документ, зокрема, передбачає впровадження системи державного страхування врожаю і ризиків під час експортних операцій із зерном. Крім того, законопроектом пропонується законодавчо визначити порядок заставних закупівель зерна і державних інтервенцій на зерновому ринку. Документом також передбачено декларування зерна, що знаходиться на збереженні суб'єктів усіх форм власності, і державний контроль якості зерна. Законопроект також містить розділ щодо впровадження складських свідоцтв на зерно і порядку використання їхній як цінних паперів.

На засіданні парламентського Комітету також планується, зокрема, обговорення законопроекту про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Документом пропонується включити оптову торгівлю цукром до переліку видів діяльності, що потребують ліцензування.

Наступне засідання Комітету заплановано на 3 липня 2002 року. На обговорення народних депутатів планується винести, зокрема, проект Програми діяльності Кабінету Міністрів України на 2002 рік, законопроект про сільськогосподарську дорадчу діяльність, проекти інших законодавчих актів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також