Руководство поисково-спасательной службы авиации РФ посещает Украину

22.08.2002, 11:49

Продолжается рабочий визит в Украину делегации Федерального управления авиационно-космического поиска и спасения при Министерстве обороны Российской Федерации. (укр.)

Триває робочий візит в Україну делегації Федерального управління авіаційно-космічного пошуку та рятування при Міністерстві оборони Російської Федерації на чолі з начальником Федерального управління полковником Валерієм Брусом. Українську делегацію очолює начальник Центру управління пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації ЗС України полковник Олексій Журавель.

Це вже друга зустріч українських та російських фахівців, яка відбувається в рамках двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та Російської Федерації на 2002 рік. Перша відбулася на початку червня, коли група фахівців пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації ЗС України перебувала у своїх колег в місті Єйську Краснодарського краю.

Нинішній візит має за мету подальше розширення співробітництва у галузі пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації та космічних об'єктів, а також домовленостей між Міністерствами оборони України та Російської Федерації щодо пошуково-рятувального забезпечення польотів та перельотів авіації в прикордонних районах та над акваторією Азовського і Чорного морів для організації взаємодії сил та засобів рятування при виникненні позаштатних ситуацій.

Програмою перебування російських фахівців в Україні передбачено також знайомство з підрозділом спеціальної підготовки та виживання льотного складу у Центрі санаторного лікування Військово-Повітряних Сил ЗС України у місті Судак та Державним авіаційно-науковим випробувальним центром ЗС України у місті Феодосії.

Візит триває до 22 серпня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також