Завершились учения военно-морской группы "BLACKSEAFOR"

28.08.2002, 12:22

Торжественным прохождением кораблей стран-участниц совместной Черноморской военно-морской группы "BLACKSEAFOR" на внешнем рейде болгарского порта Варна завершилась вторая активация этого многонационального объединения. (укр.)

28 серпня на завершення другої активації "BLACKSEAFOR" кораблі військово-морських сил Болгарії, Грузії, Російської Федерації, Румунії та Туреччини на зовнішньому рейді порту Варна здійснили урочисте проходження повз флагманського корабля управління "Славутич" Військово-Морських Сил ЗС України, після чого відбули до місць постійного базування.

Під час другої активації оперативне з'єднання "за викликом" провело в західній частині Чорного моря мінно-тральну операцію та операцію з пошуку та рятування. Крім того, було відпрацьовано питання організації зв'язку, тралення каналу, передачі вантажів на ходу, надання допомоги пошкодженому кораблю тощо. За оцінкою флаг-офіцера другої активації віце-адмірала В'ячеслава Сичова, поставлені завдання багатонаціональне з'єднання виконало повністю і з високою якістю.

Також в ході другої активації кораблі багатонаціональної військово-морської групи "BLACKSEAFOR" відвідали з візитами крім Севастополя та Варни турецький порт Ереглі та румунський - Констанца.

Спільну чорноморську військово-морську групу "BLACKSEAFOR" (з'єднання "за викликом") утворено з метою сприяння подальшому зміцненню добросусідських взаємовідносин та взаєморозуміння між країнами чорноморського регіону, а також для забезпечення миру і стабільності в регіоні шляхом поглиблення співробітництва та взаємосумісності ВМС чорноморських країн.

Завданнями "BLACKSEAFOR" є операції з пошуку і рятування, гуманітарної допомоги, розмінування, захист навколишнього середовища, візити доброї волі, будь-які інші завдання за згодою усіх країн-учасниць.

Відповідно до рішення Комітету командувачів ВМС на Чорному морі під час другої активації командувачем спільного з'єднання був представник ВМС Збройних Сил України капітан І-го рангу Ігор Тенюх.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також