Продолжаются учения группы "BLACKSEEFOR"

23.08.2002, 11:18

В Черном море продолжается вторая активация совместной Черноморской военно-морской группы "BLACKSEEFOR". (укр.)

В Чорному морі триває друга активація спільної Чорноморської військово-морської групи "BLACKSEEFOR", яку в цьому році очолює представник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан І-го рангу Ігор Тенюх.

19 серпня загін кораблів, після триденного перебування в порту Ереглі (Туреччина), знову вийшов у море для подальшого відпрацювання поставлених завдань. Під час переходу морем до Румунського порту Констанца багатонаціональне з'єднання "за викликом" проведе навчання з протидиверсійної оборони та тактичне маневрування, тренування зі зв'язку, рятування людей, які опинилися за бортом. Під час стоянки в порту військові моряки відпрацюють заходи по боротьбі за живучість корабля, здійснять протокольні візити до мерії та префектури міста.

Раніше спільна група кораблів провела навчання мінно-тральних сил, тактичне маневрування, спільне плавання в ордері та навчання з надання допомоги пошкодженому кораблю. На флагманському кораблі з'єднання, кораблі управління ВМС ЗС України "Славутич", відбулося посвячення у моряки 22 молодих матросів та військовослужбовців контрактної служби, а також 10 курсантів Севастопольського військово-морського інституту ім. П. С. Нахімова.

Згідно з планом заходи другої активації "BLACKSEEFOR" триватимуть до 28 серпня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також