Министры иностранных дел стран ГУУАМ и США обсудили вопросы сотрудничества

16.09.2002, 11:31

14 сентября в штаб-квартире ООН в Нью-Йорке состоялась встреча в формате ГУУАМ-США на уровне Министров иностранных дел. (укр.)

Україна, Грузія, Азербайджан, Молдова та Узбекистан обговорили із заступником Державного секретаря США Е. Джоунс сучасний стан та перспективи співробітництва між ГУУАМ та США, а також питання боротьби з тероризмом.

На зустрічі відбувся обмін думками щодо конкретних проектів держав-членів ГУУАМ у сферах боротьби з тероризмом, безпеки та ефективності функціонування транспортних коридорів, митного контролю, безпеки кордонів та пожвавлення торгівлі. Американська сторона запевнила у своїй рішучій налаштованості брати активну участь у розробці таких проектів та надавати їм фінансову підтримку.

Заступник Державного секретаря США особливо відзначила проекти, запропоновані до реалізації Міністром закордонних справ України А. Зленком, та високо оцінила результати Ялтинського саміту ГУУАМ, що відбувся у липні цього року.

За підсумками зустрічі було ухвалено комюніке, в якому, зокрема, підтверджується готовність ГУУАМ та США продовжувати співробітництво з метою розробки та виконання членами ГУУАМ конкретних проектів у близькому майбутньому. Така думка була повністю підтримана у виступі Узбекистану.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також