В Варшаве состоялась украино-польско-британская встреча

26.09.2002, 10:39

В столице Польши 25 сентября прошли первые украино-польско-британские консультации по вопросам европейской интеграции. (укр.)

"Україно-польсько-британські консультації з питань європейської інтеграції є новою і унікальною формою взаємодії в розширеній Європі", - такою є спільна думка учасників тристоронньої зустрічі представників зовнішньополітичних відомств України, Польщі та Великої Британії.

В ході консультацій відбувся обмін думками щодо питань, пов'язаних із майбутнім співробітництвом України з розширеним ЄС. Українська сторона представила британським і польським колегам своє бачення нового формату майбутніх відносин з Євросоюзом.

Учасники консультацій обмінялися думками щодо можливих шляхів поглиблення тристоронньої взаємодії з метою інтенсифікації співробітництва в торговельно-економічній, енергетичній сферах, а також у сфері юстиції та внутрішніх справ. Окрему увагу було приділено проблематиці україно-польської транскордонної співпраці.

Учасники зустрічі домовилися щодо необхідності переведення запровадженого консультаційного механізму на регулярну основу та проведення наступного раунду консультацій на початку 2003 року в Києві.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також