Куба заинтересована в сотрудничестве с Украиной

24.09.2002, 11:58

В рамках визита Министра иностранных дел Украины А. Зленко в Республику Куба состоялась его встреча с Заместителем Председателя Совета Министров Кубы, Министром экономики и планирования Кубы Х. Луисом Родригесом. (укр.)

В ході переговорів кубинський Міністр висловив інтерес до поновлення розширеного співробітництва з Україною в торговельно-економічній сфері. На його думку, нинішній етап двосторонніх відносин може стати своєрідним відправним пунктом для переходу до якісно більш високого рівня економічної взаємодії наших країн, в основі якого - стабільне економічне зростання України протягом третього поспіль року. Під час бесіди було домовлено прискорити опрацювання двосторонніх проектів, які плануються для розгляду на Шостому засіданні Міжурядової україно-кубинської Комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, що має відбутися наприкінці жовтня цього року в Гавані. Сторони також обмінялися інформацією про можливі напрямки інвестиційного співробітництва та економічні реалії двох країн, врахування яких сприятиме підвищенню ефективності взаємодії українських та кубинських підприємств.

В рамках візиту Міністра закордонних справ України до Куби також відбувся україно-кубинський бізнес-форум.

В рамках бізнес-форуму відбулася зустріч Міністра закордонних справ України А. Зленка з виконуючим обов'язки Міністра іноземних інвестицій та економічного співробітництва Куби Е. Сенті Даріасом, в ході якої були обговорені актуальні питання двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Зокрема порядок денний проведення Шостого засідання Міжурядової україно-кубинської Комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

За підсумками форуму, представники українських та кубинських підприємств домовились продовжити контакти з метою розгортання спільного виробництва медикаментів на основі новітніх розробок вчених обох країн, створення на Кубі мережі для ремонту та виробництва тракторів за участю АТ "Південмаш", залученню українських технологій по модернізації трьох ТЕС на території Куби, вивчення можливостей туристичного обміну між обома країнами.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також