Панама заинтересована в украинских инвестициях

21.09.2002, 13:37

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко, который находится с официальным визитом в Республике Панама, провел встречу с руководителем внешнеполитического ведомства этой страны Армодио Ариасом Сержаком. (укр.)

В ході зустрічі міністри підтвердили інтерес обох держав розвивати взаємовигідні контакти, насамперед в економічній сфері. На думку А. Зленка, найбільш перспективними напрямами співробітництва є авіаційна, суднобудівна, гірничо-видобувна галузі.

За словами А. Сержака, панамський ринок є одним з найбільш перспективних та динамічних в Карибському регіоні. Панама зацікавлена в тому, щоб Україна, відома в світі своїми досягненнями в науково-промисловій сфері, прийшла на цей ринок. Панамський міністр схвально оцінив перспективу участі України в інвестиційних проектах, які будуть реалізуватися в його країні найближчими роками. Йдеться, зокрема, про програми розвитку авіаційного та морського сполучення між країнами Карибського регіону.

Міністри висловили сподівання, що реалізації можливостей економічної співпраці сприятимуть переговори представників українських ділових кіл, організовані під час візиту А. Зленка в рамках двостороннього бізнес-форуму.

За підсумками переговорів міністрів було підписано Протокол про консультації між МЗС та Угоду про безвізовий режим для власників дипломатичних і службових паспортів. Було детально обговорено перелік базових двосторонніх документів, які покликані інтенсифікувати контакти між двома країнами.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також