Украина становится председателем в своей региональной группе в ООН

02.09.2002, 15:45

С 1 сентября 2002 года в рамках Организации Объединенных Наций Украина начинает месячное председательствование в Восточноевропейской региональной группе. (укр.)

Упродовж місяця Україна координуватиме роботу Східноєвропейської групи, до якої належить 21 країна Центральної і Східної Європи, і з окремих питань представлятиме її інтереси у контактах з головами Генеральної Асамблеї, Ради Безпеки, Економічної та Соціальної Ради, а також інших органів Організації.

Головування України припадає на особливо відповідальний період в діяльності Організації. З 12 вересня, в рамках 57-ї сесії Генеральної Асамблеї розпочинаються загальні дебати, участь в яких братимуть глави держав, урядів, Міністри закордонних справ понад 100 держав-членів ООН. Цьогорічний вересень буде також позначений церемонією вшанування пам'яті жертв терористичних актів у США 11 вересня 2001 року.

На сьогодні, крім Східноєвропейської, в ООН діє 5 регіональних груп - Африканська, Азіатська, група Латиноамериканських і Карибських держав, а також група держав Західної Європи та інших країн.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також