В Москве обсуждались вопросы сотрудничества Украины с ЕврАзЭС

03.09.2002, 18:39

2 сентября в Москве Государственный секретарь МИД Украины по вопросам европейской интеграции Александр Чалый провел встречу с Генеральным секретарем Евразийского экономического сообщества Григорием Рапотой. (укр.)

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, пов'язаних з участю України в діяльності Євроазійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) в якості спостерігача. Російська сторона детально поінформувала українську про проблеми, які Співтовариство вирішує на сучасному етапі, зокрема стосовно процесу формування зони вільної торгівлі в його рамках, взаємодії країн-учасниць ЄврАзЕС в митній сфері, погодження позицій при вступі в Світову Організацію Торгівлі.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо перспектив та можливих форм співробітництва між Україною та ЄврАзЕС.

Цього ж дня в ході робочого візиту Державного секретаря МЗС України з питань європейської інтеграції відбулась зустріч Олександра Чалого з Генеральним секретарем Співдружності Незалежних Держав Юрієм Яровим.

Особлива увага під час бесіди була приділена питанням, пов'язаним із ходом підготовки наступного чергового саміту держав-учасниць СНД в Кишиневі, завершенням формування зони вільної торгівлі, а також формам взаємодії СНД з Євразійським економічним співтовариством.

Під час зустрічі було також обговорено широке коло питань щодо реформування діяльності СНД та перспектив його подальшого функціонування.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також