"Газ Украины" ограничивает "Киевэнерго" в газе до минимума

20.10.2003, 13:02

Дочерняя компании "Газ Украины" НАК "Нафтогаз Украины" ограничила поставки природного газа АЕК "Киевэнерго" до 6 млн. м3 в сутки, что составляет минимальный уровень, необходимый для нормальной работы тепловых электростанций. (укр.)

Поновлення газопостачання у повному обсязі буде здійснено лише після сплати АЕК "Київенерго" значної частини заборгованості. ДК "Газ України" не підвищуватиме ліміти поставок газу столичній генерації під обіцянки сплатити борги найближчим часом.

Обмеження газопостачання не вплине на нормальну роботу АЕК "Київенерго", оскільки енергогенеруюча компанія зможе компенсувати нестачу природного газу запасами мазуту, сформованими та оплаченими протягом поточного року.

15 жовтня ДК "Газ України" через несплату поточної заборгованості та боргів 2002 року скоротила газопостачання АЕК "Київенерго" з 15 до 11 млн. м3 на добу.

17 жовтня керівництво АЕК "Київенерго" пообіцяло погасити заборгованість за поставлений, проте не оплачений у 2002 році природний газ на суму 50,7 млн. грн. до 24 жовтня, проте ДК "Газ України" відмовилась підвищувати ліміти поставок газу до надходження реальних коштів та погашення більшої частини боргу 2002-03 років.

Станом на 17 жовтня борг АЕК "Київенерго" за спожитий з початку року природний газ становив 45,6 млн. гривень, або понад 10% від поставленого їй газу. Загальна заборгованість АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" склала 96 млн. гривень.

ДК "Газ України" неодноразово попереджала енергогенеруючі компанії про можливість обмеження газопостачання у разі неплатежів за газ. Компанія продовжуватиме практику обмеження газопостачання споживачам, що невчасно або неповністю розраховуються за газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ України".

Читайте також

Читайте также