НДС с подписки взиматься не будет

17.12.2003, 17:52

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с председателем Национального союза журналистов Украины Игорем Лубченко, во время которой обсуждались наиболее актуальные вопросы деятельности отечественных масс-медиа. (укр.)

Зокрема, голова НСЖУ висловив стурбованість з приводу введення у наступному році сплати податку на додану вартість з продажу, передплати та доставки періодичних друкованих видань засобів масової інформації, що передбачено Законом України "Про державний бюджет на 2004 рік".

На думку Ігоря Лубченка, це призведе до збільшення вартості переплати, підвищення ціни на друковані ЗМІ та, в кінцевому результаті, може негативно вплинути на розвиток вітчизняних друкованих мас-медіа. Голова Національної спілки журналістів подякував прем'єр-міністрові за оперативне реагування на його лист, надісланий на ім'я глави уряду 9 грудня цього року, в якому привертається увага до цієї проблеми.

Віктор Янукович наголосив, що уряд завжди намагається йти назустріч представникам засобів масової інформації та створювати необхідні умови для розвитку вітчизняних ЗМІ.

Глава уряду повідомив, що ним підписано окреме доручення керівникам Міністерства фінансів та Державної податкової адміністрації стосовно врегулювання цього болючого питання. За словами прем'єр-міністра, у разі прийняття Верховною Радою Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Державний бюджет на 2004 рік" буде надано офіційне роз'яснення про те, що з сум, внесених громадянами в 2003 році на передплату газет і журналів на 2004 рік, та з коштів, отриманих редакціями від продажу друкованих періодичних видань у наступному році за договорами, укладеними в 2003 році, податок на додану вартість не стягується. Крім того, дано доручення голові Державного комітету зв'язку та інформатизації до 1 лютого 2004 року забезпечити розрахунки підприємств поштового зв'язку з редакціями газет та журналів за передплату на 2004 рік друкованих засобів масової інформації. Віктор Янукович також зазначив, що дані рішення підтримані Президентом України.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також