Готов ко второму чтении законопроект "О применении специальных мер по отношению к импорту в Украину"

01.02.2003, 11:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать во втором чтении проект закона "О применении специальных мер по импорту в Украину". (укр.)

Метою цього законопроекту є покращення термінології та процесуальних норм, призначених захищати торговельні інтереси України та вітчизняного товаровиробника від демпінгового, субсидованого або масового імпорту з інших країн, митних союзів чи економічних угрупувань, відповідно до загальновизнаних міжнародно-правових механізмів, що діють в рамках системи ГАТ/СОТ.

Зокрема, пропонується внести зміни в чинний Закон "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну", передбачивши, що остаточні спеціальні заходи можуть застосовуватися як у вигляді імпортної квоти, так і спеціального мита.

Виписано нове положення, що встановлене Комісією спеціальне мито сплачують імпортери товару в Україну незалежно від інших податків і зборів (обоі'язкових платежів), у тому числі мита, митних зборів тощо, які справляються при імпорті в Україну. Розмір ставки цього спеціального мита визначається у відсотках до митної вартості товару, що є об'єктом спеціального розслідування. Його сплата здійснюється у готівковій, безготівковій формі чи шляхом внесення суми на депозит або оформлення відповідного боргового зобов'язання, якщо інше не встановлено законодавством України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также