В Киеве построят памятник жертвам голодомора

01.02.2003, 11:42

В Украине будет сооружен Мемориал памяти жертв голодомора и политических репрессий. (укр.)

Рішення про спорудження Меморіалу пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій, створення науково-дослідного центру з питань дослідження голодоморів прийнято сьогодні на засіданні оргкомітету з підготовки і проведення заходів у зв'язку з 70-ми роковинами голодомору в Україні, яке відбулося під головуванням Прем'єр-міністра України.

Як зазначив В. Янукович, на виконання відповідних рішень Президента України і уряду планується комплекс заходів стосовно вшанування пам'яті загиблих співвітчизників і встановлення історичної правди, визнання міжнародною спільнотою голодомору як геноциду проти українського народу.

Під час засідання оргкомітету Міністр культури і мистецтв Юрій Богуцький повідомив, що в рамках виконання спільного рішення Міністерства культури і мистецтв і Київської міськдержадміністрації, буде оголошено Всеукраїнський відкритий конкурс на кращий проект Меморіалу пам'яті жертв голодомору і політичних репресій.

Термін проведення конкурсу - з 20 лютого по 10 червня поточного року. За словами Ю. Богуцького, за результатами конкурсу журі має відібрати три кращі проекти Меморіалу, за які переможцям будуть вручені грошові винагороди.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також