Разработаны изменения к Закону "О налоге на добавленную стоимость"

10.02.2003, 10:40

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам государственного строительства и местного самоуправления рекомендует парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон "О налоге на добавленную стоимость". (укр.)

Відповідно до чинного Закону, об'єкти, що передаються в державну чи комунальну власність і які перебувають на балансі одного платника податку та передаються на баланс іншого платника податку не є об'єктом оподаткування.

Члени Комітету зазначили, що об'єкти соціальної інфраструктури передаються на баланс сільських, селищних рад та на баланс самих установ, які не є платниками податку. Однак, вони стають об'єктом оподаткування податком на додану вартість при передачі у власність сільськогосподарським підприємствам в яких відсутні обігові кошти. Тому запропоновано до статті "Об'єкт оподаткування та операції, що не є об'єктом оподаткування" діючого Закону внести доповнення такого змісту: "а також при передачі об'єктів соціальної сфери з балансу недержавних сільськогосподарських підприємств й інших підприємств агропромислового комплексу в комунальну власність, що здійснюється за рішенням органу державної влади або органу місцевого самоврядування, до сфери управління яких належить такий платник податку та така юридична особа".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также