К Криминальному кодексу разработаны дополнения

14.02.2003, 12:09

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранной деятельности рекомендовал парламенту принять в первом чтении за основу проект закона о внесении дополнений в Криминальный кодекс Украины. (укр.)

Законопроектом передбачається встановити кримінальну відповідальність посадових осіб органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій та фізичних осіб за фінансування у будь-якій формі судових органів поза Державним бюджетом України.

Автор законопроекту - народний депутат Л. Черновецький - запропонував вищезгаданих посадових осіб за такі порушення карати позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Комітет погодився з автором законопроекту, що "в умовах недостатнього фінансування органів судової системи з боку держави окремі службовці та фізичні особи здійснюють певним чином фінансування судів і в такий спосіб отримують важелі впливу на прийняття потрібних їм судових рішень".

Комітет також висловив низку зауважень до законопроекту, які рекомендує автору врахувати при підготовці до другого читання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также