Cельскохозяйственный налог предлагают разрешить оплачивать сельхозпродукцией

18.02.2003, 11:38

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений предложил парламенту поддержать во втором чтении правительственный законопроект о внесении изменений в Закон Украины "О фиксированном сельскохозяйственном налоге". (укр.)

Запропоновано виключити пункти чинного Закону, якими платникам податків надається право на сплату фіксованого сільськогосподарського податку у вигляді поставок сільськогосподарської продукції. Члени Комітету вважають, що такий вид сплати податку створює труднощі для обрахунків і складає незначну частку від загальних надходжень.

Пропоновані зміни стосуються також залучення до бази оподаткування земель рибницьких, рибальських та риболовецьких господарств. Використання земель водного фонду враховується у визначенні об'єкту оподаткування для платників фіксованого сільськогосподарського податку.

Доповнення до частини третьої пов'язане зі встановленням ставки фіксованого сільськогосподарського податку з одного гектара сільськогосподарських угідь для внутрішніх водойм, що має становити 1,5% грошової оцінки одиниці площі ріллі.

Такі заходи, на думку депутатів, мають сприяти збільшенню надходжень до відповідних бюджетів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также