Украинское законодательство приводят в соответствие с мировыми стандартами

19.02.2003, 11:46

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту ратифицировать Конвенцию Международной организации труда N159 о профессиональной реабилитации и занятости инвалидов. (укр.)

Відповідний законопроект розроблений Кабінетом Міністрів на виконання Національної програми професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. Ратифікація Конвенції викликана необхідністю вдосконалення законодавчого забезпечення та приведення у відповідність з міжнародними стандартами, законодавчого закріплення професійної реабілітації і зайнятості інвалідів в Україні та забезпечення рівних можливостей і однакового ставлення до всіх категорій інвалідів, зокрема, відносно зайнятості та соціальної інтеграції.

Згідно із Конвенцією, забезпечення інваліду можливості отримувати підходящу роботу й просуватися по службі, сприяючи тим самим його соціальній інтеграції або реінтеграції є національної політикою в галузі професійної реабілітації та зайнятості інвалідів, яку здійснює і періодично переглядає кожна з держав - членів Міжнародної організації праці.

Члени Комітету зазначили, що "працевлаштування інвалідів у сучасних складних умовах є надзвичайно гострою і складною проблемою, яку неможливо розв'язати без відновлення працездатності осіб з особливими потребами до конкурентоспроможного рівня професійної кваліфікації на ринку праці".

Комітет вважає, що ратифікація зазначеної Конвенції матиме позитивні наслідки, оскільки сприятиме формуванню державної політики в сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів, дозволить залучити їх до суспільної та професійної діяльності відповідно до індивідуальних здібностей та інтересів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также