Проекты концепций правоохранительных органов должны быть готовы до 10 февраля

04.02.2003, 11:52

Президент Украины Леонид Кучма подписал поручение о дальнейшем совершенствовании деятельности правоохранительных органов и критерий их работы. (укр.)

Цим документом Глава держави зобов'язав керівників МВС, СБУ та Генеральної прокуратури доопрацювати проекти концепцій правоохоронних органів, урахувавши при цьому необхідність докорінної переорієнтації їхньої роботи, в основу якої покласти захист прав і свобод людини і громадянина, безумовне поновлення цих прав у разі порушення, відкритість і доступність усіх ланок, тісну взаємодію з населенням, збільшення особового складу міліції, який безпосередньо з ним працює.

Як зазначено в дорученні, основними критеріями оцінки роботи правоохоронних органів слід вважати рівень довіри населення до них, формування у нього почуття безпеки, а не статистичні дані про стан злочинності та розкриття злочинів.

Документом передбачено доопрацьовані проекти подати до 10 лютого поточного року на розгляд Комісії з питань реформування правоохоронних органів в Україні.

Крім того, Л. Кучма доручив провести в окремих областях вибіркові перевірки повноти реєстрації правоохоронними органами повідомлень та заяв громадян, підприємств, установ, організацій про злочини й інші правопорушення та опрацювати пропозиції щодо вдосконалення цієї роботи.

Глава держави зобов'язав Кабінет Міністрів та Державний комітет з телебачення та радіомовлення із залученням незалежних ЗМІ постійно проводити моніторинг громадської думки про якість роботи правоохоронних органів, ступінь довіри до них населення, а також основних чинників, що негативно впливають на авторитет цих органів.

Л. Кучма також доручив центральним та місцевим органам виконавчої влади доопрацювати у місячний термін проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо утворення місцевої міліції для внесення його на розгляд Верховної Ради України на друге читання.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також