Разработаны изменения к Закону "О порядке погашения обязательств плательщиков налогов перед бюджетом и государственными целевыми

06.02.2003, 13:37

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон "О порядке погашения обязательств плательщиков налогов перед бюджетом и государственными целевыми фондами". (укр.)

Ці зміни стосуються питань звільнення від відповідальності платника податку у випадку відмови прийняття службовою особою контролюючого органу податкової декларації за будь-якими причинами.

Члени Комітету вважають, що важливим є й питання врегулювання терміну податкового періоду, якщо його не встановлено законодавством. Законопроектом передбачено, що у таких випадках податкова декларація надається у строки, встановлені для місячного базового періоду.

Наголошувалося, що запропонований проект принципово вирішує питання щодо можливості подання податкової декларації на адресу податкового органу поштою із повідомленням про вручення. Порядок отримання зазначених поштових відправлень покладається на Кабінет Міністрів України.

Народні депутати вважають, що внесені зміни до законодавчого механізму надання податкових роз'яснень, призведуть до більш системної та прозорої практики їх надання.

У проекті закону пропонується внести зміни й до положення стосовно застосування штрафів за порушення податкового законодавства. А саме, доповнити абзацем такого змісту: "Якщо після подачі декларації за звітний період платник податку подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий звітний період, то штраф у розмірі 10% та інші штрафи не застосовуються".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также