Предлагается внести изменения в Закон "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности"

15.03.2003, 12:51

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать в первом чтении проект закона о внесении изменений к Закону "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности". (укр.)

Законопроектом пропонується дозволити безоплатну передачу державної у комунальну власність підприємств теплопостачання (теплоцентралі), що виробляють теплову енергію для споживачів житлово-комунальної сфери, бюджетних установ та організацій.

За словами автора - народного депутатам В. Мовчана, введення цього положення в чинний Закон дозволить проводити єдину технічну політику по забезпеченню тепловою енергією споживачів міста та реорганізацію систем теплопостачання, здійснювати оптимізацію їх схем шляхом перерозподілу навантажень та виведенням з експлуатації менш потужних котелень. Крім того, усунення розмежування підпорядкованості підприємств дозволить здійснювати оперативне управління та проводити єдину тарифну політику.

Члени Комітету звернули увагу автора на той факт, що отримавши безоплатно у власність підприємства теплопостачання, органи самоврядування зможуть самостійно розпорядитися цим майном, у тому числі й шляхом його приватизації. Тому, безоплатна передача цих підприємств має проводитись за умови надання відповідними органами місцевого самоврядування зобов'язання не відчужувати це майно у приватну власність впродовж, наприклад, п'яти чи десяти років.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також