Закон об иностранных работниках в Украине доработан

31.03.2003, 11:31

Комитет Верховной Рады Украины по иностранным делам рекомендует парламенту рассмотреть в повторном первом чтении доработанный проект закона об иностранных работниках в Украине. (укр.)

Проектом документу пропонується врегулювати відносини, які виникають у процесі використання в Україні іноземної робочої сили. Зокрема, визначаються питання, пов'язані із забезпеченням пріоритетного права громадян України на заняття вакантних робочих місць на національному ринку праці; сприянням запобіганню нелегальної трудової міграції; задоволенням потреби ринку праці в необхідній робочій силі, формуванням його раціональної і збалансованої структури з метою підвищення ефективності економіки України.

У законопроекті також пропонується розподілити повноваження центральних і місцевих органів державної влади у сфері використання в Україні іноземної робочої сили тощо.

Автор проекту - народний депутат Андрій Деркач вважає, що прийняття Закону України "Про іноземних робітників в Україні" дозволить знизити рівень безробіття серед громадян України і збільшить додаткові надходження в бюджети всіх рівнів у вигляді плати роботодавців за отримання дозволів на залучення і використання іноземної робочої сили.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також