Внутренним водам, территориальному морю и прилегающим зонам Украины необходим правовой статус

22.03.2003, 12:34

Комитет Верховной Рады Украины по иностранным делам рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внутренних водах, территориальном море и прилегающей зоне Украины, внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Законопроект передбачає встановлення статусу та правового режиму внутрішніх вод, територіального моря та прилеглої зони України.

Поданий проект закону містить норми права, які регулюють цілий комплекс питань, що пов'язані зі статусом та правовим режимом внутрішніх вод, територіального моря та прилеглої зони України (зокрема, права України у її внутрішніх водах, територіальному морі та прилеглій зоні), а також порядок їх здійснення згідно із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права.

Прийняття цього законопроекту дозволить забезпечити надійну охорону державного кордону України в Чорному та Азовських морях, українській частині вод річок, озер та інших водоймищ. Також будуть створенні умови для забезпечення безпеки судноплавства та регулювання руху суден та інших засобів у внутрішніх водах та територіальному морі України. Його запровадження дозволить гарантовано реалізувати інвестиційний потенціал нафтогазоносних площ територіального моря та його надр, що дасть можливість підвищити рівень незалежності держави від закордонних енергоносіїв.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також