Перечень лицензируемых видов хоздеятельности будет упорядочен

27.03.2003, 11:22

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять в первом чтении правительственный проект закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (по лицензированию видов хозяйственной деятельности). (укр.)

Пропонується впорядкувати перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню та узгодити положення окремих законів України із Законом "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Зокрема, передбачається виключити з переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню послуги з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі. Натомість залишити ліцензування одного виду діяльності, а саме: надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом загального користування. Народні депутати погодились і з пропозицією, що експорт, імпорт обладнання та дисків для лазерних систем зчитування, не є сферою регулювання цього Закону.

Запропоновані зміни впорядковують також низку законодавчих актів, що регулюють сферу ліцензування господарської діяльності й дозволяють створити єдину уніфіковану прозору процедуру ліцензування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також