Президент утвердил Целевой план Украина-НАТО на 2003 год

25.03.2003, 10:52

Президент Украины Леонид Кучма как глава Государственного совета по вопросам европейской и евроатлантической интеграции подписал решение "Об одобрении Плана действий Украина-НАТО и утверждении Целевого плана Украина-НАТО на 2003 год". (укр.)

Документом схвалено План дій Україна - НАТО, а також затверджено Цільовий план Україна - НАТО на 2003 рік у рамках Плану дій Україна - НАТО, у якому визначаються органи державної влади України, відповідальні за виконання передбачених ним заходів.

Кабінету Міністрів України доручено забезпечувати виконання заходів Цільового плану, які належать до його компетенції. Персональну відповідальність за своєчасне виконання відповідних заходів Цільового плану покладено на Прем'єр-міністра України та керівників відповідних центральних органів виконавчої влади України у відповідності до розподілу.

Згідно з документом, Верховній Раді України, Генеральній прокуратурі України, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Національному банку України та Центральній виборчій комісії рекомендується вжити заходів для забезпечення виконання частин Цільового плану, що належать до їхньої компетенції.

Національному центру з питань євроатлантичної інтеграції України доручено здійснювати моніторинг, забезпечення міжвідомчої координації та оперативного контролю за виконанням заходів Цільового плану.

Керівників центральних органів виконавчої влади України, визначених відповідальними за виконання заходів Цільового плану, зобов'язано регулярно інформувати Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України та Міністерство закордонних справ України про стан виконання заходів Цільового плану.

Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України, Міністерство закордонних справ України мають забезпечувати підготовку щоквартальних звітів про стан виконання заходів Цільового плану та внесення їх на розгляд Державної ради з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Міністерству закордонних справ України, Державному комітету телебачення і радіомовлення України за участю Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції України доручено забезпечити регулярне інформування громадськості про стан та результати виконання Цільового плану.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також