ФРГ остается главным внешнеэкономическим партнером Украины в Западной Европы

26.03.2003, 11:32

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с Председателем Правления немецко-украинского Форума Матиасом Кляйнертом. (укр.)

Прем'єр-міністр України В. Янукович та Голова Правління німецько-українського Форуму М. Кляйнерт під час бесіди обговорили можливість збільшення товарообігу між двома державами та наголосили на продовженні таких тенденцій і надалі.

ФРН залишається головним зовнішньоекономічним партнером України в Західній Європі. Тільки 2002 році обсяг двостороннього товарообігу збільшився на 14% у порівнянні з відповідним показником у 2001 році. Щодо поточного року, то "вже маємо збільшення товарообігу в порівнянні з відповідним періодом на 15%" - зауважив під час розмови Прем'єр-міністр В. Янукович.

Голова Правління німецько-українського Форуму М. Кляйнерт, в свою чергу, спинився на можливих напрямках подальшого співробітництва. Так, на думку М. Кляйнерта, досить актуальним є співробітництво двох держав у нафтогазовій сфері, наприклад участь німецької сторони у газотранспортному консорціумі.

"Українська сторона, виходячи із перспективності проекту для всіх сторін, докладає активних зусиль для прискорення цього процесу", - відзначив у бесіді В. Янукович. До того ж у розбудові стосунків двох держав важливим є Сьоме засідання україно-німецької міжурядової Ради з питань економічного співробітництва та проведення Дня економіки України у місті Ганновері у квітні 2003 року - наголосив Прем'єр-міністр України. "Ми підтримуємо розвиток двостороннього співробітництва на регіональному та місцевому рівнях за активної участі земель, міст та громад ФРН та їх партнерів в Україні" - додав В. Янукович.

М. Кляйнерт поінформував українського Прем'єр-міністра щодо найближчих планів україно-німецького та німецько-українського Форумів задля продовження активної співпраці в гуманітарній (освіта, наука, культура) та соціальній сферах. Голова Правління німецько-українського Форуму запросив В. Януковича відвідати 22-25 червня цього року засідання німецько-української корпоративної біржі, яке відбудеться у Донецьку.

Прем'єр-міністр України В. Янукович, приймаючи запрошення, високо оцінив ініціативи німецько-українського та україно-німецького Форумів на шляху до зближення двох народів та двох держав.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також