Премьер-министры Украины и Киргизии провели встречу в Киеве

28.03.2003, 11:14

Премьер-министр Украины Виктор Янукович во время встречи с Премьер-министром Киргизской Республики Николаем Танаевым, который находится в нашей стране с официальным визитом, выразил пожелание Украины об активизации долгосрочного экономического сотрудничества и реализации совместных проектов с Киргизией. (укр.)

Оскільки зустріч передувала першому спільному засіданню Міжурядової україно-киргизької комісії з економічного та гуманітарного співробітництва, то сторони визначилися із переліком питань, в обговоренні яких зацікавлені обидві країни.

За словами В. Януковича, Україна має наміри співпрацювати з Киргизією у різних сферах. Під час бесіди було наголошено на важливих питаннях співпраці двох держав. Так, на порядку денному, наголосив Прем'єр-міністр України, в роботі комісії розглядатимуться питання співробітництва в галузі енергетики - поставок металоконструкцій та обладнання для побудови ГЕС у Киргизії; співпраці у сільськогосподарській галузі, харчовій, переробній, фармакологічній промисловостях.

В. Янукович висловив зацікавленість українських інвесторів в приватизації Киргизьких підприємств. Власне, доброю нагодою для поглиблення торгово-економічних зв'язків двох держав, на переконання Прем'єр-міністра України, було б створення спільних підприємств та торгових Домів.

Підтримуючи ініціативи української сторони, М. Танаєв запропонував Україні використовувати повітряний простір Киргизії при перельотах до Китаю (подібний напрямок авіаперевезень досить активно розвивається), що сприятиме економії як часу, так і коштів при авіасполученнях. Прем'єр-міністр Киргизької Республіки запропонував Україні розглянути можливість побудови в його державі заводу для виробництва мінеральних добрив, в яких Киргизія має особливу потребу.

По завершенні зустрічі Прем'єр-міністр Киргизької Республіки запросив В. Януковича відвідати Бешкек під час урочистостей з нагоди свята Киргизької державності в серпні цього року.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також