Парламенту предлагают внести изменения в два Закона Украины

06.03.2003, 19:05

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма рекомендовал парламенту принять во втором чтении проекты законов о внесении изменений в два Закона Украины. (укр.)

Рекомендувано прийняти проекти законів про внесення змін до Законів України "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх" та "Про підтримку олімпійського, параолімпійського руху та спорту вищих досягнень".

Метою першого законопроекту є удосконалення чинного закону шляхом доповнення деяких його статей положеннями, які повинні поліпшити роботу у попередженні підліткової злочинності.

Основний зміст запропонованих змін до Закону України "Про підтримку олімпійського, параолімпійського руху та спорту вищих досягнень" полягає у створенні центральним органом виконавчої влади з фізичної культури, спорту спеціальних реєстраційних рахунків в Державному казначействі України, які використовуються цим органом за поданням НОК та Національного Комітету спорту інвалідів з метою накопичення коштів для підготовки членів збірних команд України для участі в Олімпійських та Параолімпійських іграх. Платники податків можуть перераховувати на ці рахунки до 20% суми податку на прибуток. При цьому кошти, спрямовані на ці цілі, враховуються у зменшенні податкового зобов'язання платника податку. Ретельно вивчивши всі пропозиції.

Комітет також розглянув нову редакцію проекту Закону України "Про Товариство сприяння обороні України" та враховуючи підтримку законопроекту Головним науково-експертним управлінням, Комітетами з питань фінансів і банківської діяльності та з питань національної безпеки і оборони рекомендував Верховній Раді України розглянути його у першому читанні та прийняти за основу.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також