Верховная Рада внесла изменения в Закон Украины "О собственности"

06.03.2003, 16:16

Народные депутаты одобрили в первом чтении законопроект "О внесении изменений в Закон Украины "О собственности". (укр.)

Законом пропонується внести зміни до статті 40 та доповнити новою статтею 40-1, які визначають порядок отримання державою майнових прав інтелектуальної власності та вчинення дій, пов'заних з їх реалізацією.

Попередня редакція Закону "Про власність" визначала суб'єктами права інтелектуальної власності: громадян; юридичних осіб; державу.

За новим законом суб'єктами права інтелектуальної власності є: громадяни України; іноземці; особи без громадянства; юридичні особи; держава.

Держава виступає як суб'єкт майнових прав інтелектуальної власності: - у разі створення об'єктів інтелектуальної власності в процесі виконання робіт за договором, який фінансується за рахунок коштів держбюджету та державних цільових фондів; - якщо цей об'єкт відноситься до сфери національних інтересів; - якщо держава повністю бере на себе фінансування створення і введення до господарського обігу таких об'єктів.

Від імені держави стороною у таких договорах виступають органи виконавчої влади, яких визначає уряд.

Контролювати використання об'єктів інтелектуальної власності буде центральний орган виконавчої влади, визначений Кабінетом Міністрів України.

Закон набуває чинності через шість місяців після публікації.
По материалам пресс-релиза Государственного департамента интеллектуальной собственности.

Читайте також