Подготовлен законопроект о передаче объектов соцсферы в коммунальную собственность

14.04.2003, 11:30

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений предлагает парламенту поддержать изменения в статью 3 Закона "О налоге на добавленную стоимость" (о передаче объектов социальной сферы в коммунальную собственность). (укр.)

Законопроектом передбачається доповнити чинний закон нормою, що операції з безоплатної передачі у комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст або у їх спільну власність об'єктів соціальної сфери та житлового фонду, які перебували на балансі платників податку - колективних сільськогосподарських підприємств, не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість.

За словами автора - народного депутата І. Томича, ці зміни необхідно прийняти з огляду на те, що сьогодні гальмується передача об'єктів соціальної сфери у комунальну власність у зв'язку з тим, що подібне не тільки не стимулюється, а фактично карається податком, який слід сплатити за таку операцію. Як наслідок, такі об'єкти фактично є безгосподарними, оскільки підприємства не мають можливості їх утримувати, а відповідні ради не можуть приймати на свій баланс будь-які об'єкти, незважаючи на їх суспільну цінність.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також