Предлагается принять за основу правительственный проект закона "О молоке и молочных продуктах"

26.04.2003, 13:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять за основу правительственный проект закона "О молоке и молочных продуктах". (укр.)

Комітет також рекомендує при його доопрацюванні до другого читання врахувати окремі положення законопроекту народного депутата Віктора Веретенникова.

Зокрема, в частині ціноутворення, державної підтримки експортних поставок окремих видів молочної продукції та надання пільгових довгострокових кредитів для розвитку матеріально-технічної бази об'єктів господарської діяльності.

Автор вважає, що мінімальна закупівельна ціна на молоко і молочну сировину та торговельні надбавки на молочні продукти мають визначатися з урахуванням цін на зовнішньому та внутрішньому ринках молочної продукції, сезонності виробництва молока та державної підтримки.

Члени Комітету зазначили, що проект закону В. Веретенникова спрямований на врегулювання суспільних відносин в сфері виробництва, переробки, транспортування та реалізації молока й молочних продуктів. Він будується на таких же концептуальних засадах, що й урядовий проект. Обидва проекти "в значній мірі збігаються один з одним за своєю структурою та змістом окремих статей. Усе це свідчить про доцільність підготовки на базі цих проектів узагальнюючого законопроекту, присвяченого молоку та молочній продукції", - наголосили члени Комітету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також