Разработаны изменения в Исправительно-трудовой кодекс Украины

23.04.2003, 12:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Исправительно-трудовой кодекс Украины. (укр.)

Законопроектом пропонується запровадити в колоніях та тюрмах щомісячне відрахування внесків із заробітку або іншого доходу засуджених. У такому випадку звільненому від покарання період роботи може бути зарахований до трудового стажу на підставі довідки, виданої адміністрацією виправно-трудової установи.

Автор - народний депутат О. Пеклушенком вважає, що засуджені, які відпрацювали одинадцять місяців безперервної роботи набувають право на трудову відпустку. Відпустка особам, які відбувають позбавлення волі за вчинення злочину невеликої тяжкості, надається з виїздом або без виїзду за межі кримінально-виконавчих установ. Порядок виїзду засуджених у звязку з відпускою регулюється статтею 39 цього Кодексу.

Члени Комітету вважають, що прийняття такого законопроекту дасть можливість забезпечити єдність правового регулювання виконання покарань і реалізувати соціальну справедливість.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також