Депутаты предлагают одобрить изменения к Кодексу об административных правонарушениях

30.04.2003, 10:48

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендовал парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в Кодекс об административных правонарушениях, поданный Кабинетом Министров. (укр.)

Проектом передбачено доповнити окремі статті Кодексу нормами, які встановлюють адміністративну відповідальність громадян та посадових осіб за правопорушення, пов'язані з невиконанням ними законних вимог державних органів щодо усунення порушень законодавства в галузі експортного контролю, а також за скоєння деяких з таких правопорушень.

Зокрема, "невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань державного експортного контролю щодо усунення порушень законодавства в галузі державного експортного контролю або створення перешкод для виконання службових обов'язків цими посадовими особами - тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Ще одне доповнення стосується порушення законодавства у галузі державного експортного контролю. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Народні депутати зазначили, що прийняття законопроекту буде сприяти створенню всеосяжної законодавчої бази експортного контролю, забезпеченню виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань щодо нерозповсюдження зброї масового знищення, засобів її доставки та передач звичайних видів озброєння, недопущенню використання зазначених товарів в терористичних та інших протиправних цілях.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також