Разработан проект закона о реприватизации

25.04.2003, 11:07

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении проект закона о возврате приватизированного имущества в государственную и коммунальную собственность. (укр.)

Законопроектом пропонується визначити правові, економічні та організаційні засади повернення приватизованого майна у державну та комунальну власність.

Зокрема, передбачається, що реприватизація майна в Україні здійснюється шляхом примусового відчуження на користь держави об'єктів у разі розірвання в судовому порядку договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації у зв'язку з невиконанням іншою стороною зобов'язань, передбачених договором. Також примусового відчуження на користь держави об'єктів у разі визнання у встановленому законодавством порядку договорів купівлі-продажу майна, укладених в процесі приватизації, недійсними.

Пропонується встановити, що Фонд державного майна України, його регіональні відділення, у встановленому Кабінетом Міністрів порядку, здійснюють забезпечення реалізації відповідних процедур реприватизації.

Рішення про реприватизацію об'єктів приймається державним органом на підставі відповідного рішення суду.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також