Разработаны новые изменения в Земельный кодекс Украины

19.04.2003, 11:50

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Земельный кодекс Украины, внесенный Кабинетом Министров. (укр.)

Законопроект передбачає усунення прогалин у регулюванні відносин, що виникають у зв'язку з набуттям у власність земельних ділянок для здійснення підприємницької діяльності спільними підприємствами, заснованими за участю іноземних юридичних і фізичних осіб.

Комітет зазначив, що при набутті права власності на землю, спільні підприємства доцільно прирівняти до іноземних юридичних осіб і надати їм право набувати у власність для підприємницької діяльності земельні ділянки несільськогосподарського призначення.

На думку членів Комітету, прийняття цього законопроекту надасть можливість спільним підприємствам, заснованим за участю іноземних юридичних і фізичних осіб, набувати право власності на землю переважно шляхом купівлі земельних ділянок, що збільшить надходження відповідних коштів до державного та місцевих бюджетів, а також сприятиме підвищенню ціни земельних ділянок та конкуренції на ринку земель в Україні.

Водночас, народні депутати висловили думку, що цей законопроект зможе зацікавити іноземних підприємців щодо створенння разом з вітчизняними юридичними та фізичними особами спільних підприємств для ведення в Україні господарської діяльності. Це в свою чергу, дасть можливість залучити у різні галузі економіки країни необхідні іноземні інвестиції.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також