Сокращается перечень объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации

21.04.2003, 11:12

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении ряд законопроектов о внесении изменений в Закон "О перечне объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации". (укр.)

Зокрема, пропонується виключити із переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації Вінницький державний проектно-конструкторський технологічний інститут та Спеціальне конструкторське бюро автоматизації систем управління та виробничих процесів харчової промисловості.

Народний депутат Володимир Скомаровський аргументував необхідність внесення змін тим, що "зазначені об'єкти не мають стратегічного значення як для держави, так і для області, а загальний обсяг робіт, виконаний ними, постійно зменшується".

Члени Комітету підтримали пропозицію народного депутата Михайла Косіва про включення до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації Львівський державний інститут по проектуванню нафтопереробних і нафтохімічних підприємств "Львівдіпронафтохім", який є єдиним державним інститутом з проектування будівництва, реконструкції та технічного переоснащення нафтопереробних заводів. Також агропромислове торгове підприємство "Бойовище" Мукачівського району, Закарпатської області та агропромислову фірму "Леанка" Ужгородського району, Закарпатської області (суб'єкт законодавчої ініціативи - народний депутат Валентина Семенюк), які спеціалізуються на виробництві виноградних та плодово-ягідних вин. За словами автора, цей законопроект спрямований на забезпечення стабільної діяльності рентабельних підприємств.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також