Депутаты рассмотрели проекты законов о молочной и мясной продукции

05.04.2003, 14:06

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о молоке и молочных продуктах и проект закона о мясе и мясной продукции, внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Члени Комітету підтримали проекти законів, направлені на створення сприятливих умов для підвищення якості і безпеки молока, м'яса та відповідних продуктів.

Зазначалося, що в розроблених проектах враховані основні медико-санітарні норми, які діють у сферах виробництва та реалізації молочної та м╒ясної продукції на ринках країн Європейського Співтовариства. На думку розробників, узгодження законопроектів з міжнародними нормативними актами має покращити умови для експорту продукції українських виробників.

Законопроекти містять пропозиції щодо визначення організаційно-правових засад виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації в Україні молочної та м'ясної продукції. Положення проектів встановлюють порядок державного нормування показників якості і безпеки молочних та м'ясних продуктів, визначають вимоги до атестації та реєстрації виробників відповідних продуктів, а також заходи щодо стимулювання відповідних товаровиробників.

Водночас, депутати зауважили, що потребують доопрацювання окремі положення законопроектів. Зокрема, вимагають точнішого викладу посилання на норми чинних законів, що діють у сфері стандартизації та забезпечення якості харчових продуктів і продовольчої сировини. Також, засідання звернуло увагу на вимогу до проектів щодо повнішого відображення правового статусу суб'єктів господарювання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також