Вводится временная таможенная пошлина на импорт в Украину спичек

16.05.2003, 12:05

Директор Ривненской спичечной фабрики обнародовал выводы о введении временной таможенной пошлины на ввоз спичек в Украину. (укр.)

Директор Рівненської сірникової фабрики В. Тихончук повідомив, що спеціальна комісія провела антидемпінгове розслідування про діяльність російських і білоруських виробників сірників, що ввозили продукцію в Україну.

Ці виробники штучно занижували вартість сірників, тому комісія ухвалила рішення про запровадження тимчасового мита на ввезення сірників в Україну. Для російських виробників його визначили в розмірі 8,8%, для білоруських воно змінюється від 31,8% до 95,7% залежно від заводу-виробника.

На думку В. Тихончука, введення такого тимчасового мита на 4 місяці дасть змогу змінити ситуацію і знизити експансію закордонних сірників на українському ринку, але цей захід не розв'яже проблему повністю. За його словами, варто встановити таку ціну, яка влаштувала б рівненських виробників сірників, тобто імпортні сірники потрібно продавати за ціною, не нижчою за українську.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також