Развитие особого партнерства Украина-НАТО получило положительную оценку

22.05.2003, 11:33

Получение положительной оценки развития особого партнерства Украины и НАТО стало основным итогом заседания Комиссии Украина-НАТО на уровне Послов, которое состоялось 21 мая в штаб-квартире НАТО в Брюсселе. (укр.)

Посли країн-членів Альянсу та України при НАТО зробили оцінку ходу виконання Україною Цільового плану на 2003 рік, а також обговорили стан безпекової ситуації в Молдові.

Глава Місії України при НАТО, Посол Володимир Хандогій розповів про заходи, що вживаються Україною у рамках виконання Плану дій та Цільового плану. З інтересом була сприйнята інформація про засідання Державної ради з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України, а також розгляд Радою шляхів подальшого поглиблення відносин Україна-НАТО.

Посли країн-членів Альянсу привітали позитивний розвиток особливого партнерства Україна-НАТО на якісно новому рівні за час, що минув з останнього засідання Комісії у листопада минулого року у рамках Празького самміту. Члени Комісії підтвердили, що НАТО та Україна поділяють спільні цінності та спільні політичні цілі забезпечення стабільності на євроатлантичному просторі.

Разом з тим, у ході дискусії наголошувалось на необхідності здійснення додаткових кроків з прискорення виконання заходів, передбачених Цільовим планом на 2003 рік, спрямованих на поглиблення реформ.

Посли також обговорили хід підготовки до засідань Комісії Україна-НАТО на рівні Міністрів закордонних справ та оборони відповідно 3 червня ц. р. в Мадриді та 13 червня в Брюсселі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також