Украина впервые приняла участие в работе совещательного органа Евросоюза

07.05.2003, 10:58

5 и 6 мая в Афинах (Греческая Республика) глава Комитета Верховной Рады Украины по вопросам европейской интеграции Борис Тарасюк принял участие в 29-й Конференции сообществ и комитетов по европейским делам парламентов стран-членов Европейского Союза, стран-кандидатов и стран, которые вступают в ЕС (СОSAC). (укр.)

Представник українського парламенту вперше бере участь у роботі дорадчого органу ЄС.

Згідно з порядком денним, на Конференції дана оцінка діяльності Європейського конвенту та ролі національних парламентів у підготовці проекту конституційної угоди. Європейський конвент - дорадчий орган, що готує пропозиції по реформі структури та керівних органів Євросоюзу.

На зазначеному засіданні також розглядалися питання надання притулку та імміграційної політики, управління органами зовнішніх зносин ЄС.

Конференція співтовариств та комітетів з європейських справ парламентів Європейського Союзу заснована у листопаді 1989 року в Парижі. Її мета - сприяти регулярному обміну думками щодо діяльності органів ЄС та стану розробки необхідної правової бази діяльності Євросоюзу.

Засідання СОSAC відбуваються двічі на рік. В його роботі беруть участь представники відповідних парламентських комітетів (комісій, делегацій) країн-членів ЄС, Європарламенту. Як спостерігачі - представники відповідних парламентських структур країн-кандидатів та в статусі спеціальних запрошених - представники Єврокомісії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також